Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

22.12.2019

Vertigo-flashback 2019: januari

door Vertigo

In januari 2020 verschijnt Bad Boys for Life van Adil El Arbi en Bilall Fallah en één jaar eerder werden de eerste blik op de threequel, meer plotdetails en achter de schermen-beelden onthuld.

Ook een aantal andere Belgen deden het goed in Hollywood: The Mustang met Matthias Schoenaerts kreeg een staande ovatie op het Sundance Film Festival en Geoffrey Enthovens Hasta la vista kreeg een Amerikaanse remake genaamd Come As You Are.

In de aanloop naar de Oscars kwam de tweevoudige Golden Globes-winnaar Bohemian Rhapsody onder vuur te liggen door nieuwe beschuldigingen tegen regisseur Bryan Singer met reacties van hoofdrolspeler Rami Malek en Queen-gitarist Brian May tot gevolg.

Ondertussen bleef de tevens van seksueel misbruik betichte Kevin Spacey zich na zijn kerstboodschap van 2018 vreemd gedragen. Hoewel hij voor de rechtbank moest verschijnen, begon hij reeds zijn acteercomeback te plannen.

Ook rond de onthullende Michael Jackson-docu Leaving Neverland ontstond controverse. De getuigenis van twee mannen aan wie Jackson zich zou vergrepen hebben toen ze minderjarig waren, lokte ontsteltenis uit bij de pers en ontkenning bij de erfgenamen.

Tot slot kreeg Netflix kritiek nadat de streamingdienst beelden van de treinramp in het Belgische Buizingen gebruikte in Death Note en van de treinramp in het Canadese Lac-Megantic in Bird Box. Alsof de virale Bird Box Challenge nog niet genoeg was.