Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

31.12.2017

Vertigo-flashback 2017: februari

door Vertigo

De Oscarceremonie van 2017 ging de geschiedenis in als de editie waar de foute winnaar voor Beste Film werd aangekondigd. Faye Dunaway en Warren Beatty kregen de foute enveloppe, een duplicaat van die voor Beste Vrouwelijke Actrice.

Daar stond de naam van Emma Stone op, met daarnaast de naam van film: La La Land. De twee gastpresentatoren hadden niet door dat het om een vergissing ging en riepen La La Land uit tot winnaar van Beste Film.

Uiteindelijk moest producent Justin Horowitz aankondigen dat er een vergissing was gemaakt en Moonlight de eigenlijk winnaar was. Hollywood reageerde geschokt, maar Ryan Gosling zag er de humor wel van in.

Er werd naar een oorzaak van de fout gezocht en een zondebok aangewezen. De boekouders die verantwoordelijk waren voor de vergissing, zijn in de toekomst niet meer welkom op de ceremonie.

De Oscarceremonie kende nog een ander opvallend moment. Brie Larson weigerde te applaudisseren voor Casey Affleck omdat die in het verleden van seksuele intimidatie was beschuldigd.