Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

23.03.2017

Waarom Ryan Gosling lachte tijdens de Oscar-vergissing

door Jolien Van Roelenbosch

Iedereen herinnert zich de ondertussen legendarische Oscar-vergissing van enkele weken terug, waarbij eerst La La Land en dan toch Moonlight werd uitgeroepen tot Beste Film. Wie toen een blik op het podium werpte, ontdekte chaos, teleurstelling en verwarring. Behalve bij Ryan Gosling, die stond te grinniken. De acteur legt nu uit wat er door zijn hoofd ging.

“Het was gewoon allemaal zo surreëel. Ik zag een paniekreactie door het publiek gaan en er kwamen mensen met hoofdtelefoons het podium op gerend, dus ik dacht dat er iets ergs was gebeurd, dat er iemand gewond was,” vertelt Gosling. “Ik dacht aan een ernstige medische situatie, dus toen bleek dat het gewoon een vergissing was en dat Moonlight had gewonnen, ben ik beginnen lachen van opluchting.”

Dat La La Land niet met het beeldje naar huis ging, vindt Gosling niet zo erg: “Ik was blij dat Moonlight won. Ik heb al met dat team gewerkt en ze verdienen het. Moonlight is een grensverleggende film, gemaakt voor enkele miljoenen dollars. Ik ben enorm blij met die erkenning.”

Bron: EW