Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

24.12.2020

Verloor Shia LaBeouf rol in Olivia Wildes Booksmart-opvolger door wangedrag?

door Vertigo

Shia LaBeouf zou oorspronkelijk samen met Florence Pugh een van de hoofdrollen vertolken in Don’t Worry Darling, de nieuwe film van Booksmart-regisseuse Olivia Wilde, maar werd onlangs vervangen door Harry Styles.

Aanvankelijk bleek het om een planningsconflict te gaan, maar nu wordt bericht dat LaBeouf nog voor aanvang van de opnames door Wilde werd ontslagen omdat hij zich misdroeg en botste met de cast en crew. Wilde zou volgens een insider namelijk geen ‘eikels’ dulden op haar sets.

Na de positieve reacties op Honey Boy, waarvoor LaBeouf zowel het scenario als een van de hoofdrollen op zich nam, had naar verluidt ook Marvel Studios interesse getoond om met hem samen te werken, maar uiteindelijk zat de studio niet samen met LaBeouf.

Verder heeft LaBeoufs Pieces of a Woman-regisseur Kornél Mundruczó gereageerd op de beschuldigingen van misbruik tegen de acteur door zijn ex-vriendin en Honey Boy-tegenspeelster FKA Twigs.

“De beschuldigingen zijn heel ernstig en kwamen hard aan,” zegt Mundruczó en schaart zich achter Twigs en andere slachtoffers van misbruik.

Pieces of a Woman gaat over een koppel (Vanessa Kirby en LaBeouf) dat een kind verliest in het kraambed. “Ik ben trots dat de film over een complexe en prachtige vrouwelijke ervaring gaat,” zegt Mundruczó. “We blijven ons inzetten om een licht te werpen op dit heel persoonlijke verhaal.”

Bron: Variety