Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

07.12.2021

Veranderde Vice mening Dick Cheneys dochter over homohuwelijk?

door Vertigo

De Amerikaanse volksvertegenwoordiger Liz Cheney, de dochter van Dick Cheney, zei onlangs dat ze een voorstander is van het homohuwelijk, hoewel ze acht jaar eerder het tegendeel beweerde. Volgens regisseur Adam McKay zit zijn Dick Cheney-film Vice daar voor iets tussen.

Op het einde van Vice is te zien hoe Dick Cheney (Christian Bale) zich achter Liz (Lily Rabe) schaart in haar strijd tegen het homohuwelijk, hoewel zijn andere dochter Mary (Alison Pill) lesbisch en getrouwd is. Daardoor wordt de familie uiteen gerukt.

Volgens McKay is het geen toeval dat Liz later van mening veranderde. “Ik zag op sociale media dat mensen haar bekritiseerden omwille van Vice,” zegt hij. “Ze vonden dat ze haar zus en haar familie had verraden.”

“Bovendien was het einde van de film bewust gekozen,” vervolgt hij. “Iedereen zei namelijk altijd dat Dick Cheney van zijn dochters hield, maar uiteindelijk zorgden Liz’ politieke standpunten voor een breuk binnen de familie.”

McKay voegt eraan toe dat hij niet zeker weet of Vice een rol speelde in Liz’ ommezwaai, maar wel dat de Cheneys een hekel hadden aan de film.

“Ze waren er niet even door ge├»rriteerd, maar haatten hem echt,” zegt hij. “Daar was ik best trots op. We hebben Dick Cheney zwaar geraakt.”

Bron: IndieWire

Lees meer over: