Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

11.10.2021

Venom: Let There Be Carnage bevat footage van The Matrix 4-shoot

door Vertigo

In Venom: Let There Be Carnage vlucht Eddie Brock alias Venom (Tom Hardy) op een gegeven moment naar de top van Coit Tower in San Francisco, terwijl hij achtervolgd wordt door de politie. In de achtergrond zijn helikopters te zien die deel lijken uit te maken van de klopjacht.

De helikopters waren echter niet ingehuurd voor Venom: Let There Be Carnage, maar voor The Matrix Resurrections. Beide films werden namelijk tegelijkertijd gedraaid in San Francisco.

Volgens Venom: Let There Be Carnagelocation manager Christopher Kusiak leverde The Matrix Resurrections hem enkele problemen op. “Veel van onze shots waarbij personages met de auto aan het rijden zijn, werden geschrapt omdat The Matrix de binnenstad had ingepalmd,” zegt hij.

“We hebben een stunt moeten verplaatsen naar de top van een parkeergarage omdat de gewenste locaties niet beschikbaar waren door The Matrix,” vervolgt hij. “Als wij eerst waren geweest, waren de rollen waarschijnlijk omgedraaid.”

Anderzijds kon Kusiak handig gebruik maken van de helikopters die voor The Matrix Resurrections waren ingeschakeld. “We hebben een deel van de Matrix-shoot vastgelegd op onze camera’s,” zegt hij.

Bron: ScreenRant