Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

11.10.2021

Sopranos-prequelfilm The Many Saints of Newark scoort op HBO Max

door Vertigo

De Sopranos-prequel The Many Saints of Newark kreeg in de VS op 1 oktober een simultane bioscoop- en streamingrelease. De film stelde in zijn openingsweekend teleur aan de box-office met een opbrengst van 4,6 miljoen dollar, maar was volgens Warner een hit op HBO Max.

The Many Saints of Newark was de meest bekeken film op de streamingdienst in het weekend van 1 oktober en lokte meer dan drie keer zoveel kijkers als de op één na meest bekeken titel.

Bovendien lagen de kijkcijfers van The Many Saints of Newark hoger dan van andere films met een gelijkaardig budget die tegelijkertijd in de zalen en op HBO Max uitkwamen, waaronder recente titels als Reminiscence met Hugh Jackman en Clint Eastwoods Cry Macho die het evenmin goed deden aan de bioscoopkassa.

Het streamingsucces van The Many Saints of Newark had ook een effect op The Sopranos, dat records brak voor meest bekeken reeks binnen een week en op zondag 3 oktober voor meest bekeken programma binnen een dag. In totaal stegen de kijkcijfers in de week van 1 oktober met 65 procent, in vergelijking met de week ervoor.

Bron: Variety