Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

13.10.2020

Valt Gal Gadots stevige loonsverhoging voor Wonder Woman 1984 eigenlijk tegen?

door Vertigo

Drie jaar geleden onstond controverse toen bleek dat Gal Gadot slechts 300.000 dollar kreeg voor haar rol in Wonder Woman, veel minder dan haar mannelijke tegenhangers in superheldenfilms.

Dat werd deels rechtgezet met Wonder Woman 1984, waarvoor Gadot naar verluidt 10 miljoen dollar kreeg. Hoewel haar loon 33 keer meer bedraagt, is het nog steeds minder dan de helft van wat mannelijke actiesterren verdienen.

Wonder Woman– en Wonder Woman 1984-regisseusse Patty Jenkins zegt dat het Gadot echter niet te doen is om geld, glorie of roem. “Ze is altijd op zoek naar een manier om iets te doen met haar personage dat de wereld ten goede komt,” zegt Jenkins.

In dat opzicht is Gadot heel tevreden met de openingsscène van Wonder Woman 1984, waarin een jonge Wonder Woman deelneemt aan de Amazonen-versie van de Olympische Spelen.

“Ik krijg altijd tranen in mijn ogen tijdens dat deel van de film,” zegt Gadot. “Ik geloof namelijk dat je enkel kan dromen van wie of wat je wil worden nadat je het hebt gezien.”

“Jongens hebben het geluk dat ze sinds het begin van de filmgeschiedenis de hoofdpersonages zijn, de sterke personages die redding brachten,” vervolgt ze. “Meisjes werden niet op die manier afgebeeld.”

“Omdat ik zelf twee dochters heb, vind ik het heel belangrijk dat meisjes zien wat ze kunnen zijn. Ze moeten daarom niet noodzakelijk atletisch of fysiek sterk zijn, maar moeten geloven dat ze buitengewoon kunnen zijn.”

Bron: IndieWire