Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

13.10.2020

Adam Sandler dankt samenwerking met Paul Thomas Anderson aan Tom Cruise

door Vertigo

Adam Sandler heeft in de podcast SmartLess onthuld dat hij zijn samenwerking met Paul Thomas Anderson aan Punch-Drunk Love te danken heeft aan Tom Cruise.

Sandler ontmoette Tom Cruise toen zijn toenmalige echtgenote Nicole Kidman meespeelde in het sketchprogramma Saturday Night Live, waarvan Sandler in die tijd een vast castlid was.

“Tom riep me tot bij hem en zei dat hij een film aan het draaien was met zijn vriend Paul,” zegt Sandler, verwijzend naar Andersons Magnolia. “Hij voegde eraan toe dat Paul ook graag een film met mij zou maken en of hij mij mocht opbellen.”

“Paul was heel vriendelijk en zei dat hij een fan was van Billy Madison,” vervolgt Sandler. “Ik wist echter niet wie hij was. Daarna vroeg hij of hij een film voor mij mocht schrijven.”

Voor hij begon aan Punch-Drunk Love ging Sandler naar Magnolia kijken om te weten waar hij aan toe was. “Het was anstaanjagend,” zegt Sandler. “Paul was duidelijk veel beter dan ik en ik wilde niet in zijn film meespelen omdat ik hem zou verpesten.”

Nadat Sandler zijn bezorgdheid uitte, ging Anderson hem echter opzoeken. “Het werd me te veel, maar Paul heeft mij gerustgesteld,” zegt Sandler.

Bron: The Playlist