Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

03.01.2022

Uitgangspunt Spider-Man: No Way Home was eerst post-credits-scène

door Vertigo

Scenaristen Chris McKenna en Erik Sommers hebben onthuld dat de plot van Spider-Man: No Way Home, de terugkeer van schurken uit andere Spider-Man-films als Doctor Octopus (Alfred Molina) en Electro (Jamie Foxx), oorspronkelijk slechts een post-credits-scène was.

Volgens McKenna hadden hij en Sommers in het begin maar een handvol ideeën voor de Spider-Man-threequel. Het verhaal zou zich meteen na Spider-Man: Far From Home afspelen, waarin de wereld te weten komt dat Peter Parker Spider-Man is, en Doctor Strange zou erin opduiken.

“Toen suggereerde iemand om op het einde van de film de oude slechteriken te teasen in een post-credits-scène,” zegt Mckenna en voegt eraan toe dat het idee mogelijk door Marvel-baas Kevin Feige werd ingefluisterd.

Dus bedachten de scenaristen verschillende verhalen die leidden tot een scène met schurken uit Sam Raimi’s Spider-Man-trilogie en Marc Webbs The Amazing Spider-Man-films.

“Ik denk dat Kevin op een gegeven moment zei: ‘Weet je nog dat idee om die slechteriken opnieuw te introduceren? Waarom doen we dat niet in de film zelf en gaat hij daar niet over?” zegt Mckenna. “Dat veranderde alles.”

In Spider-Man: No Way Home komen Doctor Octopus, Electro en co. terug nadat Peter aan Doctor Strange vraagt om de onthulling van zijn identiteit ongedaan te maken. “We waren al aan het praten over het idee dat Peter de hulp van Doctor Strange zou inroepen en dus vielen alle puzzelstukjes op hun plaats,” zegt McKenna.

Bron: Collider

Lees meer over: