Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

03.01.2022

Quentin Tarantino schreef biografie van Once Upon a Time in Hollywood-hoofdpersonage

door Vertigo

Quentin Tarantino bracht onlangs een romanversie uit van Once Upon a Time in Hollywood en heeft in The Empire Film Podcast onthuld dat hij ook een biografie van het hoofdpersonage Rick Dalton (Leonardo DiCaprio) heeft geschreven.

Het boek heeft Rick Dalton: The Man Who Would Be McQueen en vertrekt vanuit het idee dat Tarantino de fictieve acteur ontmoette op een Hawaïaans filmfestival in 1998, waarop hij besliste om zijn biografie te schrijven.

“Hij heeft een oprecht interessante carrière,” zegt Tarantino en teaset dat Dalton een ‘enorm succes’ boekte op het einde van zijn carrière, na de gebeurtenissen van Once Upon a Time in Hollywood. De regisseur voegt eraan toe dat het boek ook een zogezegde vraag- en antwoordsessie met Dalton bevat.

Volgens Tarantino zijn er nog geen concrete plannen om de biografie te publiceren, maar is HarperCollins, de uitgeverij achter de Once Upon a Time in Hollywood-roman, geïnteresseerd. Eerst wil de regisseur echter Cinema Speculation, een boek over seventiescinema, afwerken.

Bron: /Film