Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

14.06.2022

Tyler Perry verklaart Will Smiths Oscars 2022-klap

door Vertigo

Film-manusje-van-alles Tyler Perry, een goede vriend van zowel Will Smith als Chris Rock, praat voor het eerst over het Oscar-incident tussen de twee. Hij was een van de eersten in het publiek die met Smith sprak, vlak nadat die Rock een klap had verkocht op het podium. Niet om hem te troosten, maar om de lont uit het kruitvat te halen.

“Voor Chris was de situatie het pijnlijkst van allemaal. Daarom heb ik de Oscar-ceremonie vroeger verlaten. Ik wou zeker zijn dat alles oké was met hem”, legt Perry uit. “Want wat Will deed, was niet goed te praten. Dat heb ik hem ook duidelijk gezegd.”

Toch vraagt hij begrip voor de daden van Smith: “Ook voor Will was het  een pijnlijke situatie. Hij was helemaal van de kaart. Hij kon niet geloven wat hij gedaan had, net voordat hij de mooiste bekroning van zijn carrière zou ontvangen. Maar als je zijn boek leest, dan weet je dat hij als kind zijn moeder niet kon beschermen. Als je dergelijke trauma’s niet meteen adresseert, komen ze op het meest ongelukkige moment naar boven.”

Bron: IndieWire