Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

06.10.2021

Trailer-time: The Florida Project-opvolger, Hollywooddrama en Peacemaker-fragment

door Vertigo

Red Rocket

Red Rocket van Sean Baker, de regisseur van het Oscargenomineerde The Florida Project, ging onlangs in wereldpremière op het filmfestival van Cannes en nu staat de trailer online.

Het verhaal gaat over een een pornoster, vertolkt door Scary Movie-acteur Simon Rex, die terugkeert naar zijn geboortedorp in Texas.¬†De distributeur A24 beschrijft Red Rocket als een ‘zwarte komedie en een ruw, menselijk portret van een buitengewoon Amerikaanse sekswerker en het dorp dat hem amper tolereert’.

Violet

In Violet, het regiedebuut van actrice Justine Bateman (Arrested Development, Desperate Housewives), speelt Olivia Munn (X-Men: Apocalypse) een medewerker van een filmstudio genaamd Violet die het probeert te maken in het door mannen gedomineerde Hollywood.

Violet wordt op regelmatige basis vernederd door haar baas in het bijzijn van klanten en hoewel ze zelfvertrouwd en kil overkomt, dreigt ze ten prooi te vallen aan haar angsten.

Peacemaker

HBO Max heeft het eerste fragment van James Gunns tv-reeks Peacemaker gedeeld. De serie draait rond John Cena’s gelijknamige personage uit Gunns The Suicide Squad.

Naast John Cena maken ook Steve Agee en Jennifer Holland een comeback als John Economos en Emilia Harcourt, de hulpjes van Suicide Squad-bazin Amanda Waller.

De cast bestaat verder uit onder meer Danielle Brooks (Orange Is the New Black), Robert Patrick (Terminator 2: Judgment Day) en Freddie Stroma (Harry Potter and the Half-Blood Prince).

Bron: IndieWire, The Playlist, The Playlist