Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

08.09.2021

Trailer-time: Scifi met DiCaprio & Lawrence, Last Night in Soho en nieuw Joaquin Phoenix-drama

door Vertigo

Don’t Look Up

Netflix heeft de eerste teaser van Don’t Look Up gedeeld. De scifikomedie van Adam McKay (Anchorman, The Big Short) is vanaf 8 december te zien in een beperkt aantal Belgische zalen en vanaf 24 december op Netflix.

Kate Dibiasky (Jennifer Lawrence), een astronomiestudente, en haar professor Dr. Randall Mindy (Leonardo DiCaprio) doen een verbazingwekkende ontdekking over een komeet die in een baan om het zonnestelsel draait.

Het probleem? De komeet ligt op directe ramkoers met de aarde. Het andere probleem? Het boeit niemand. De mensheid waarschuwen voor een ‘planetendoder’ zo groot als de Mount Everest is blijkbaar gewoon een erg ongemakkelijk feit.

Met de hulp van Dr. Oglethorpe (Rob Morgan) beginnen Kate en Randall aan een mediatour die hen van het kantoor van de onverschillige President Orlean (Meryl Streep) en haar onderdanige zoon en stafchef, Jason (Jonah Hill) naar de radiogolven van The Daily Rip brengt, een vrolijke ochtendshow gehost door Brie (Cate Blanchett) en Jack (Tyler Perry).

Met nog slechts zes maanden tot de komeet inslaat, moet de 24-uurs nieuwscyclus in goede banen worden geleid en de aandacht van het door sociale media geobsedeerde publiek worden getrokken voordat het te laat is. Iets wat schokkend komisch blijkt te zijn, want wat is er in hemelsnaam voor nodig om de wereld op te laten kijken?

De cast bestaat verder uit Mark Rylance, Timothée Chalamet, Ron Perlman, Ariana Grande, Scott Mescudi (aka Kid Cudi), Himesh Patel, Melanie Lynskey, Michael Chiklis en Tomer Sisley.

Last Night in Soho

Edgar Wrights Last Night in Soho kreeg na zijn wereldpremière in Venetië lovende recensies en is in België op 23 september in avant-première te zien tijdens de We Love Cinema Days. Ondertussen staat er een nieuwe trailer online.

Last Night in Soho is een psychologische thriller over een aspirant-modeontwerpster (Thomasin McKenzie) die in het Londen van de jaren zestig terechtkomt door een mysterieuze connectie met een zangeres (Anya Taylor-Joy).

C’mon C’mon

C’mon C’mon, de nieuwe langspeler van Mike Mills (Beginners, 20th Century Women), ging onlangs in wereldpremière op het Telluride Film Festival, en nu is de eerste trailer verschenen.

Het verhaal gaat over een radiomaker (Joaquin Phoenix) die een hechte band vormt met zijn excentriek neefje (Woody Norman) tijdens een roadtrip.

Bron: IndieWire, IndieWire