Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

08.09.2021

Denis Villeneuve onthult Dune-aanpak en rol Hans Zimmer-score

door Vertigo

Met zijn verfilming van Frank Herberts scifiroman Dune wil Denis Villeneuve zowel fans van het origineel als nieuwkomers bereiken. “Het idee was om zo trouw mogelijk te blijven aan het boek,” zegt hij. “Ik ben al meer dan 35 jaar fan en ken het heel goed.”

“Hoe langer je werkt aan een verfilming, hoe meer je echter beseft dat je niet enkel de hardcore fans wil plezieren die Dune uit het hoofd kennen, maar ook de mensen die het boek nooit gelezen hebben zoals mijn moeder,” vervolgt hij.

Dune wordt verteld vanuit het standpunt van Timothée Chalamets Paul Atreides, maar Villeneuve wilde ook de vrouwelijke personages in de verf zetten, waaronder Pauls moeder Lady Jessica (Rebecca Ferguson).

“Ik vond het heel belangrijk dat de film gefocust was op Paul en de relatie met zijn moeder,” zegt de regisseur. “We hebben geprobeerd om Lady Jessica zoveel mogelijk uit te diepen.”

Verder onthult Villeneuve dat Hans Zimmers score deels de innerlijke monologen van de personages in het boek moest vervangen. “De bedoeling was om weer te geven wat de personages denken en hoe ze zich tot elkaar verhouden,” zegt de regisseur.

Bron: /Film

Lees meer over: