Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

20.10.2021

Trailer Hans Herbots’ De behandeling-opvolger Ritueel online

door Vertigo

Na de succesvolle internationale series Riviera en The Serpent maakte Hans Herbots weer een film in zijn thuisland. De bloedstollende trailer van zijn nieuwe bioscoopfilm Ritueel voert je meteen mee in een intense thriller die onder je vel kruipt.

Zeven jaar na De behandeling kiest Hans Herbots opnieuw voor een adaptatie van een internationale bestseller van misdaadschrijfster Mo Hayder, in een bewerking van Carl Joos die zich eerder al boog over de scenario’s van onder andere De behandeling en Het tweede gelaat.

Het plot draait deze keer rond Kiki (Marie Vinck), een duikster gespecialiseerd in forensisch duiken en het bergen van lijken. Ze heeft hard moeten knokken voor het respect van het kleine team macho’s dat ze leidt.

Wanneer Kiki een afgehakte hand opvist uit een Brussels kanaal, komt ze in aanraking met hoofdinspecteur Nick Cafmeyer, na De behandeling opnieuw gespeeld door Geert Van Rampelberg. De hand blijkt levend afgezaagd.

Nick zoekt het in een afrekening in het drugsmilieu, maar Kiki heeft, vanuit haar achtergrond, een heel andere kijk op de zaak. Ze wordt meegezogen in een kolkende reeks gebeurtenissen waar ze niet ongeschonden kan uitkomen en die zich vermengen met haar persoonlijk leven.

Ritueel wordt op 26 januari 2022 in de bioscoopzalen verwacht.