Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

01.06.2023

Trailer en poster Veerle Baetens’ Lize Spit-verfilming Het smelt online

door Vertigo

Het Smelt, het pakkende speelfilmdebuut van Veerle Baetens, geeft vandaag de officiële trailer en filmposter vrij, met glansrollen voor een beloftevolle Rosa Marchant en Charlotte De Bruyne. De film, naar de bestseller van Lize Spit, werd eerder dit jaar al voorgesteld op het Amerikaanse Sundance festival waar Rosa Marchant de prijs van Beste Actrice in ontvangst mocht nemen. Daarnaast kreeg de film ook een Europese première in Göteborg (Zweden) en werd hij onlangs in Seattle (SIFF) vertoond, met heel wat lovende reacties tot gevolg. Het Smelt zal vanaf 25 oktober 2023 in de Belgische zalen te zien zijn. 

https://youtu.be/dkKrzsFYaCM

Het Smelt vertelt het verhaal van Eva die, vele jaren na een snikhete zomer die volledig uit de hand liep, terugkeert naar haar geboortedorp met een ijsblok in de koffer van haar auto om af te rekenen met haar verleden en een beklijvende boodschap achter te laten.

Veerle Baetens schreef samen met Maarten Loix het scenario, gebaseerd op de gelijknamige succesroman van Lize Spit uit 2016, uitgegeven door Das Mag. Met meer dan 150.000 verkochte exemplaren, was Het Smelt in 2016 het best verkochte boek in België. Het leverde auteur Lize Spit o.a. de Bronzen Uil en de Hebban Debuutprijs op. Er volgden vertalingen in 16 verschillende landen en de uitgeverij zal voor de gelegenheid ook een filmeditie van het boek uitbrengen.

De productie van Het Smelt is van Bart Van Langendonck voor Savage Film (De Patrick, Rundskop, D’Ardennen, The Chapel, Le Fidèle). Verder werkten o.a. Thomas Pooters (montage), Frederic Vanzandycke (fotografie), Robbe Nuyens (art direction), Manu Verschueren (kostuums), Geert Vlegels (geluid), Diana Dreesen (make-up) en Bjorn Eriksson (muziek) mee aan de productie. Kinepolis Film Distribution (KFD) zal de film op 25 oktober 2023 in de Belgische bioscopen uitbrengen.

Lees meer over: