Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

25.06.2024

Trailer en poster regiedebuut De helaasheid der dingen-auteur Dimitri Verhulst online

door Vertigo

Wat hebben een onbekend Vlaams dorp, een meerdaagse begrafenisstoet, de macarena en een circusact met elkaar gemeen? Vanaf 23 oktober kan je dit op het witte doek ontdekken in Waarom Wettelen, het regiedebuut van Dimitri Verhulst, auteur van o.m. De Helaasheid der dingen. De poster en trailer vind je hieronder.

 

Waarom Wettelen volgt een bonte groep familieleden en vrienden op de begrafenis van de net overleden Christine. Daar duikt plots haar notaris op, met een wilsbeschikking waarin staat dat Christine met een traditionele begrafenisstoet in Wettelen begraven wenst te worden. Tot grote verbijstering van haar man Bas (Peter Van den Begin) en kinderen, want niemand weet van het bestaan van dat dorp en waarom ze daar begraven wil worden… Tijdens de lange tocht stellen ze vast dat niemand echt wist wie Christine was en al snel worden oude intriges opgedolven. Wanneer de rustplaats eenmaal bereikt is, zijn alle familiebanden stevig door elkaar geschud.

In de hoofdrollen zien we Peter Van den Begin (‘Fair Trade’), Tine Roggeman (‘Twee Zomers’), Cami Moonen (‘Over Water’), Marijke Pinoy (‘Nonkels’), Hilde Heijnen (‘Lisa’), Amara Reta (‘Grond’), Tom Vermeir (‘1985’), Dominique Van Malder (‘Roomies’), Bert Haelvoet (‘De Bunker’) en nieuwkomer Emiel Vandenberghe. Verder zien we ook Lukas Bulteel, Frank Van Der Linden en Zouzou Ben Chikha in de film.

Waarom Wettelen is een productie van Eurydice Gysel en Koen Mortier voor CZAR in coproductie met Marc Van Warmerdam en Marten Van Warmerdam van het Nederlandse Graniet Film. De film speelt vanaf 23 oktober in de zalen.