Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

16.02.2016

Trailer #1 Born to Be Blue

door Ruben Aerts

https://www.youtube.com/watch?v=qS6mDnsujX8

Zomaar even twee jazzlegendes worden dit voorjaar tot leven gewekt, en dat gebeurt gelukkig niet door een stel uitgerangeerde acteurs. Zoals we eerder berichtten geeft Don Cheadle in Miles Ahead gestalte aan de befaamde jazztrompettist Miles Davis (bekijk hier de trailer). Ethan Hawke brengt op zijn beurt Chet Baker naar het grote scherm in Born to Be Blue.

Als we de eerste reacties mogen geloven is Miles Ahead noch Born to Be Blue de zoveelste gelikte biopic. Opluchting alom!

Heroineverslaving

Born to Be Blue, geregisseerd door Robert Budreau, ging in première in Toronto en heeft naast Hawke Selma-actrice Carmen Ejogo en Callum Keith Rennie (Hank Moody’s evenknie Lew Ashby in Californication) in de belangrijkste rollen. De film cirkelt rond een sleutelmoment uit de jaren zestig, waarop Chet Baker – hij rekende af met de heroineverslaving die zijn leven op en naast het podium verwoestte – opnieuw een worp doet naar artistiek succes. De motor van die ommekeer: de passionele romance die hij beleeft met een nieuwe liefde (Ejogo).

Een mix van zowel feiten, fictie als cinematografische stijlen moet Born to Be Blue een uitstraling geven die al even creatief en improvisatorisch aanvoelt als jazz zelf.

Born to Be Blue komt op 25 maart in de Amerikaanse zalen. Wanneer de film bij ons te bekijken valt, is nog niet geweten.

Bron: Indiewire

@rubenaerts