Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

10.05.2016

Tini’s boys

door Anke Wauters

Naar aanleiding van Tini: Het nieuwe leven van Violetta spraken we met de cast van de Disneyprent rond tienersensatie Martina Stoessel. In Vertigo #22 kan je ons gesprek lezen met de Argentijnse steractrice/popzangeres. Hier laten we kort haar tegenspelers aan het woord. Over werken voor Disney en het fenomeen Violetta.

Jorge Blanco

Speelt Tini’s vlam Leon in de film

“Voor Mickey Mouse werken voelde nooit als een beperking voor mij. Ze hebben strikte regels, maar dat is goed. Je loopbaan beginnen in een studio van het kaliber van Disney is een cadeau. Je moet wel altijd in gedachten houden dat je werkt voor een jong publiek. Ik wil een goed voorbeeld zijn. Ik wil inspireren. De roem die Violetta mij bracht, geeft mij de kans om heel wat mensen te betrekken in mijn projecten die ik anders nooit zou bereiken. Daar ben ik heel dankbaar voor.”

Mercedes Lambre

Speelt Tini’s potentieel nieuwe vlam Ludmilla in de film

“Meespelen in Tini is de beste ervaring uit mijn carrière tot nu toe en zal het nog voor een lange tijd zijn, denk ik. Toen ze mij de rol aanboden, heb ik wel serieus moeten nadenken. Ik heb mijn familie bij elkaar geroepen en advies gevraagd. Ik wist dat dit mijn leven enorm zou veranderen. En dat is ook zo. Ik ben nog geen ster. Ik kan nog gewoon over straat lopen en mensen klampen me nog niet aan op restaurant voor een foto, zoals dat bij de collega’s wel gebeurt. Maar ik merk nu al dat het wonderen heeft gedaan voor mijn carrière: mijn naam circuleert in bepaalde kringen.”

Leonardo Cecchi

Speelt Tini’s vriend Saoul in de film

“Het heeft even geduurd voor ik kon omgaan met mijn status als tieneridool. Tijdens opnamedagen was de set altijd omringd door gillende fangirls. Waar Tini komt, is het een gekkenhuis. Daar keek ik toch serieus van op. Ik nam graag een kijkje achter de schermen. Het was fascinerend om te zien hoe alle radertjes perfect in elkaar klikken bij zo’n groot project. De wereld van Violetta is echt wel een goed geoliede machine. Ik wil zeker nog vaker in films meespelen. Binnen twee jaar vertrek ik naar LA om naam te maken. Een plan B heb ik nog niet.”

Ridder van Kooten

Speelt Tini’s vriend Raoul in de film

“Mijn kleine zusje van 13 was een enorme fan van Violetta en toen ze hoorde dat ik deze rol kreeg, was ze enorm enthousiast. Ik besefte toen pas hoe populair ze echt is en waar ik aan begon. Behalve het volgen van lessen Spaans heb ik mij niet veel kunnen voorbereiden. Voor mij waren er best veel verrassende elementen tijdens het opnemen van deze film. Ik had nog nooit op zo’n grote set gestaan en ik had niet gedacht dat ik mij zo hard zou amuseren. Ik ben ook enorm geïnteresseerd in het gedoe achter de camera en later zie ik mezelf wel iets doen met regie of productie. Ik heb tijdens de opnames dus goed opgelet hoe alles in zijn werk gaat.”

@ANK2D2