Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

31.08.2021

Timothée Chalamet openhartig over duizelingwekkende Dune-voorbereiding

door Vertigo

Timothée Chalamet heeft onthuld dat hij de hoofdrol in Dune wilde van zodra hij hoorde dat Denis Villeneuve de film zou regisseren.

“Ik stelde een Google Alert in om een melding te krijgen over alle berichten rond Dune en kocht vervolgens het boek,” zegt Chalamet.

“Eerlijk gezegd kende ik Dune enkel van een graphic novelbewerking die ik had gezien in een comicwinkel toen ik rond mijn tiende Yu-Gi-Oh!-kaarten ging kopen,” vervolgt hij.

Chalamet ontmoette Villeneuve kort tijdens de uitreiking van de BAFTA’s in 2018. “Ik bleef proberen om zijn aandacht te trekken, maar kreeg niet echt het gevoel dat er een mogelijkheid was om met hem samen te werken,” zegt de acteur.

Later dat jaar was Villeneuve jurylid in Cannes en vroeg hij aan Chalamet of hij niet naar het festival kon afzakken. “Ik had nog maar de helft van Dune gelezen en heb zo snel mogelijk de tweede helft verslonden,” zegt Chalamet.

“De eerste helft van mijn exemplaar staat dus vol met nota’s en de tweede heb ik in één ruk uitgelezen,” vervolgt hij. “Daarna zat ik met Denis samen en het was heerlijk.”

Villeneuve zei onlangs dat Zendaya’s Dune-personage Chani een grotere rol zal spelen in een eventueel tweede deel en dat heeft Chalamet bevestigd.

“Ik weet niet of er al een script is, maar als ik afga op het boek zullen Chani en Rebecca Fergusons Lady Jessica samen veel te doen hebben,” zegt de acteur.

“Zendaya is fantastisch in Dune,” vervolgt hij. “Het moment waarop Chani haar masker afneemt, is heel indrukwekkend en krachtig.”

“Tijdens de opnames van die scène verborg ik me achter de camera en prees ik me gelukkig,” voegt hij eraan toe. “Ik was namelijk al aan mijn tweede draaimaand bezig en plots kwam er een fantastische actrice bij.”

Bron: IndieWire