Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

31.08.2021

Paramount spant rechtszaak aan rond Mission: Impossible 7-productiestilstanden

door Vertigo

Paramount spant een rechtszaak aan tegen de verzekeringsmaatschappij Federal Insurance Company naar aanleiding van Mission: Impossible 7.

De opnames van de film werden in totaal zeven keer stilgelegd, onder meer omdat cast- en crewleden besmet raakten met het coronavirus en door de coronamaatregelen in Italië en het Verenigd Koninkrijk.

Volgens Paramount vallen de verliezen die daarmee gepaard gaan onder het gedeelte van zijn polis dat tot 100 miljoen dollar dekt wanneer essentiële cast- of crewleden ziek worden.

De studio redeneert dat de productie werd opgeschort om de cast en crew te beschermen tegen ziekte, maar Federal Insurance Company is het daar niet mee eens.

Wat de verzekeringsmaatschappij betreft, kan Paramount enkel beroep doen op een aantal tussenkomsten voor productiestilstanden die zijn opgelegd door overheden. Die zijn telkens beperkt tot 1 miljoen dollar.

Federal Insurance Company zou in totaal 5 miljoen dollar hebben uitbetaald, wat volgens Paramount slechts een klein deel van zijn verliezen vergoedt. Het is onduidelijk hoeveel de studio precies vroeg.

Bron: Dark Horizons