Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

23.08.2023

Tim Burton-expo opent in oktober in België

door Vertigo

Na succesvolle uitverkochte edities in Madrid en Parijs met meer dan 500.000 bezoekers, opent Tour & Taxis in Brussel vanaf 20 oktober 2023 de deuren voor Tim Burton’s Labyrinth. Het labyrint is tot stand gekomen in nauwe samenwerking met Tim Burton, zijn team en het Spaanse productiebedrijf LETSGO, met als voornaamste doel een magische ervaring te bieden die voor elke bezoeker uniek is.

Zoals de naam al suggereert, omvat de beleving een intrigerend labyrint dat uitnodigt om een eigen weg te banen en te verdwalen in een ontdekkingstocht. Tim Burton heeft het treffend omschreven als een “fantastische kermis”. Deze opmerkelijke reis voert je door het creatieve universum van de regisseur, producent, schrijver en kunstenaar. De expositie neemt je mee naar het duistere en magische bos van “The Corpse’s Bride”, laat je de kleurrijke personages herontdekken uit “Edward Scissorhands”, “Charlie and the Chocolate Factory”, en “Beetlejuice”, en dompelt je onder in de buitengewone werelden van “Alice in Wonderland” en “The Nightmare Before Christmas”.

Langs de route zijn er naast de originele werken ook levensgrote personages, decors, kostuums, teksten en animaties. Elke kamer onthult een ander thema, waarbij de bezoekers zelf hun pad kunnen kiezen en bepalen.

De deuren gaan open vanaf vrijdag 20 oktober in Shed 3, Tour & Taxis, Brussel. Tickets zijn vanaf 30 augustus beschikbaar. Je kan je nu al inschrijven op de wachtlijst via www.timburtonexhibition.com.

Over Tim Burton
Tim Burton is een wereldberoemde filmmaker, bekend om zijn unieke en excentrieke visuele stijl. Zijn werk omvat enkele van de meest geliefde en iconische films in de geschiedenis van de cinema en zijn verbeelding heeft generaties geïnspireerd. Met een indrukwekkende carrière die zich uitstrekt over decennia, blijft Burton een invloedrijke en geliefde figuur in de entertainmentindustrie.

Praktisch
Tim Burton’s Labyrinth
Te bezoeken vanaf vrijdag 20 oktober.

Openingsuren
De expo is open van woensdag tot zondag. Gelieve de website te raadplegen voor exacte openingstijden.
Uitzonderlijk open op maandag 23 oktober, dinsdag 24 oktober, maandag 30 oktober, dinsdag 31 oktober.

Locatie
Shed 3, Tour & Taxis, Brussel. Havenlaan 86C/B316, 1000 Brussel.

Voor alle leeftijden

Tickets
www.timburtonexhibition.com

  • Volwassenen: €22,00-26,00
  • Kinderen: €18,00-22,00
  • Personen met een beperking: €17,60-20,80
  • Senior/Student: €19,80
  • Premium ticket: €34.00-38.00
  • Gratis toegang voor kinderen onder 3 jaar