Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

28.09.2022

Ticket to Paradise: George Clooney en Julia Roberts redden gedateerde romcom (recensie)

door Chris Craps

Het scenario van de screwball comedy Ticket to Paradise telde waarschijnlijk drie pagina’s. Zo flinterdun is het verhaal. Na een uur wordt het enige conflict zelfs al opgelost. En toch haak je niet af. Reden? De charme van hoofdrolspelers George Clooney en Julia Roberts!

De twee wereldsterren spelen een man en een vrouw die jaren geleden van mekaar scheidden. Omwille van hun dochter hebben ze nog regelmatig contact, al beperkt zich dat tot oeverloos gebekvecht. Wanneer hun kind in Bali halsoverkop wil huwen met een plaatselijke zeewierboer gaan hun beide alarmbellen af. Uit vrees dat het meisje dezelfde fout zal maken als zij destijds besluiten de ongeruste ouders naar de exotische locatie te reizen om de trouwplannen te ondermijnen. 

Met andere hoofdacteurs was Ticket to Paradise een gigantische ramp geweest. Dat is nu eenmaal de magie van echte movie stars die weten wat ze aan mekaar hebben. Tussen Clooney en Roberts klikt het gewoon. Niet alleen omdat ze in het echte leven goede vrienden zijn, maar ook omdat ze dezelfde komedieviool bespelen.

De charme en de gekke bekken van het duo kunnen natuurlijk niet verbergen dat dit een gedateerde romcom is. Ticket to Paradise lijkt wel geplukt uit de jaren negentig, toen de hele wereld zich nog verkneukelde in het ontdekken van hoe heel rijke mensen op de meest idyllische locaties hun probleempjes trachten op te lossen. Anderzijds waren er de laatste jaren zo weinig geslaagde romantische komedies dat je zonder problemen genoegen neemt met dit tussendoortje dat in feite een betaalde vakantie was voor de betrokken sterren. 

>>Klap

George Clooney en Julia Roberts zijn de stevige steunpilaren van deze vederlichte screwball comedy over een gescheiden man en vrouw die het nakende huwelijk van hun dochter willen ondermijnen. In de jaren dertig van de vorige eeuw was dit een komedie geweest met Cary Grant en Katherine Hepburn in de hoofdrollen.

Regie Ol Parker
Cast George Clooney, Julia Roberts, Kaitlyn Dever
Speelduur 1u44
Vanaf 28 september in de bioscoop