Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

24.10.2021

The Winter Soldier-bedenker openhartig over geschil met Marvel

door Vertigo

Comicauteur Ed Brubaker, de medebedenker van The Winter Soldier, zei onlangs in Kevin Smiths podcast Fatman Beyond dat hij niet werd vergoed voor het gebruik van het personage in films als Captain America: The Winter Soldier en de tv-reeks The Falcon and the Winter Soldier.

Nu zegt Brubaker dat hij pas met zijn verhaal naar voor kwam nadat hij geprobeerd had om met Marvel contact op te nemen. “Ik heb er enkel in het openbaar over gepraat omdat men me maar bleef vragen wat ik van de situatie vond en hoe ik er me bij voelde,” zegt de schrijver.

“Uiteindelijk besloot ik eerlijk te zijn en de waarheid is dat ik me een beetje bedrogen voel,” vervolgt hij, maar voegt eraan toe dat hij niet kwaad is op Marvel. “Ik probeerde gewoon uit te leggen wat er aan de hand was.”

Toen Scarlett Johansson een rechtszaak aanspande tegen Disney omdat ze naar eigen zeggen niet vergoed werd voor de simultane bioscoop- en streamingrelease van Black Widow, kwamen Brubakers uitspraken opnieuw onder de aandacht.

“Zelf heb ik er niet meer over gesproken, behalve met een paar mensen binnen Marvel,” zegt de auteur. “Ik hoop dat er een soort happy end komt, maar ik denk dat ze de boodschap hoe dan ook hebben begrepen.”

Bron: /Film