Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

04.02.2020

The Square-regisseur Ruben Östlund kondigt plot en cast Engelstalige debuut aan

door Vertigo

Met de Amerikaanse bioscooprelease van de Engelstalige Turist-remake Downhill in zicht heeft Ruben Östlund, de regisseur van het Deense origineel en de Gouden Palm-winnaar The Square, de plannen voor zijn Engelstalig debuut aangekondigd.

De film gaat Triangle of Sadness heten en de hoofdrollen zijn voor Harris Dickinson (Maleficent: Mistress of Evil), Charlbi Dean (Black Lightning) en Woody Harrelson (Three Billboards Outside Ebbing, Missouri).

Het verhaal gaat over een rijk koppel, vertolkt door Dickinson en Dean, dat op cruise gaat met aan het roer een marxistische kapitein (Harrelson). Wanneer het echtpaar op een onbewoond eiland strandt, hangt het van de kuisvrouw af om te overleven.

“Het doel van Triangle of Sadness is om net als met Turist en The Square het beste van de Europese en de Amerikaanse cinema met elkaar te combineren,” zegt Östlund.

“Ik wil een wilde entertainende film maken die aanzet tot nadenken en herinneringen oproept aan het werk van Luis Buñuel en Lina Wertmüller,” vervolgt hij. “Ik heb mijzelf geen beperkingen opgelegd en hoop dat de film een volwassen rollercoaster wordt.”

“Ik wilde heel voorzichtig omspringen met mijn Engelstalig debuut door tijdens het castingproces verschillende scènes uitproberen met verschillende acteurs en zo het script verder te ontwikkelen,” besluit hij. “Alle acteurs moesten voldoende tijd krijgen.”

Bron: The Playlist