Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

04.02.2020

Judy Garland-biopic laat dochter Liza Minnelli ijskoud

door Vertigo

Renée Zellweger geeft in Judy gestalte aan The Wizard of Oz-ster Judy Garland en is de topfavoriet om zondag de Oscar voor Beste Actrice mee naar huis te nemen. Garlands dochter en Oscarwinnares Liza Minnelli (Cabaret) wil de biopic echter niet zien.

Minnelli wordt vertolkt door Gemma-Leah Devereux in de film, maar maakt er zelf weinig woorden aan vuil. “Ik hoop dat Renée Zellweger zich geamuseerd heeft,” zei ze.

Twee jaar geleden distantieerde Minnelli zich reeds van Judy in een Facebook-post. “Ik heb Renée Zellweger nog nooit ontmoet en ik heb de film op geen enkele manier mijn zegen gegeven,” stond te lezen.

Volgens Zellweger werd de film gemaakt met de beste bedoelingen. “Iedereen liet zich inspireren door zijn liefde voor Judy Garland en haar werk,” zegt ze. “We wilden gewoon ons best doen voor haar.”

“Ik ben niet zeker of ik een film over mijn moeder zou willen zien,” voegt regisseur Rupert Goold eraan toe. “Ik zie mijn moeder graag en ik hou van cinema, maar het is gewoon een heel intieme relatie. Als Liza Minnelli de film toch zou bekijken, hoop ik dat ze voelt hoeveel liefde en appreciatie voor Judy Garland als persoon ervan uitstraalt.”

Bron: IndieWire, The Playlist