Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

10.12.2020

The Secret of Kells-opvolger opent Brussels animatiefilmfestival Anima

door Vertigo

Anima, het Internationaal Animatiefilmfestival van Brussel, opent zijn 40e editie, die plaatsvindt van 12 tot 21 februari 2021 met de langspeelfilm Wolfwalkers van Tomm Moore en Ross Stewart.

Na de Oscargenomineerde films The Secret of Kells (2009) en Song of the Sea (2015) besluit Moore met Wolfwalkers zijn trilogie Ierse legenden en fabels.

Ditmaal volgen we de ontmoeting tussen Robyn, dochter van een jager, en Mebh, een vreemd meisje met wilde rode haren dat ’s nachts in een wolf verandert. Dwalend door het woud, op zoek naar wolven, wordt het tweetal steeds verder meegezogen in een magische en fascinerende wereld.

Wolfwalkers is een film voor de hele familie, die met een fantasierijk verhaal en oogverblindende visuele schoonheid hulde brengt aan de vriendschap en de natuur. Het is na 2009 en 2015 de derde keer dat Anima werk van Moore in de officiële selectie vertoont.

“Anima volgt het werk van deze uitzonderlijke filmmaker al sinds zijn debuut,” zegt Anima-codirectrice Dominique Seutin. “Wij waren onmiddellijk overtuigd van zijn talent en wij beschouwen het dan ook als een grote eer onze 40e editie met zijn nieuwe film te kunnen openen.”

“We geloven sterk in de beleving die het grote scherm biedt, eens te meer met een instant klassieker zoals Wolfwalkers,” zegt Bregt Van Wijnendaele, coördinator bij jeugdfilmorganisatie JEF. “Daarom zijn we heel trots dat we Wolfwalkers in deze bijzondere tijden samen met Anima naar het grote scherm brengen.”

Wolfwalkers wordt in Nederlandstalig België uitgebracht door JEF en is in bioscopen te zien vanaf 17 februari 2021.

Lees meer over: