Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

23.02.2022

The King of Comedy-acteur Jerry Lewis postuum beschuldigd van seksueel misbruik

door Vertigo

Actrices Karen Sharpe en Hope Holiday hebben wijlen acteur en comedian Jerry Lewis (The Nutty Professor, The King of Comedy) van seksueel misbruik beschuldigd.

Sharpe speelde samen met Lewis in de komedie The Disorderly Orderly en vertelt dat ze op een gegeven moment door hem werd uitgenodigd om in zijn bureau haar kostuum te komen passen. Toen ze alleen waren, zou Lewis haar hebben gepoteld en zijn broek hebben opengedaan.

“Ik stond versteld,” zegt de 87-jarige Sharpe. “Ik stak mijn hand op en zei: ‘Wacht eens even. Ik weet niet of je dit verwacht van je hoofdrolspeelsters, maar dit doe ik niet. Ik zag dat hij furieus was en dat hem nog nooit zoiets was overkomen.”

Na het incident hoorde Sharpe van een crewlid dat enkel de regisseur en assistent-regisseur nog met haar mochten praten. “Anders zouden ze een boete krijgen,” zegt de actrice en voegt eraan toe dat ook Lewis deed alsof ze niet bestond. “We draaiden maar één take van onze gezamenlijke scènes.”

Holiday zegt op haar beurt dat ze op de set van de komedie The Ladies Man door Lewis in een kleedkamer werd opgesloten. “Toen zei hij: “Je zou heel aantrekkelijk kunnen zijn, maar je draagt voortdurend broeken. Ik heb je nog nooit een rok zien dragen. Je hebt mooie benen en mooie borsten.'” zegt de 91-jarige actrice.

Hoewel Holiday hem vertelde dat haar vriend buiten wachtte, deed Lewis naar verluidt verder. “Hij begon vuile praat te verkopen en ondertussen stond zijn broek open, kwam zijn lelijk ding eruit en begon hij te masturberen,” vervolgt ze. “Ik was bang. Ik bleef gewoon zitten en wilde zo graag weggaan.”

De volgende dag ging Holiday de confrontatie met Lewis aan en gaf ze hem onbewust een harde klap. “Hij was een uur lang koppig en zei dat ik het met opzet had gedaan,” zegt ze. “Daarna heeft hij me nooit meer gesproken.”

Bron: IndieWire

Lees meer over: