Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

23.02.2022

Mad Max: Fury Road-crew gaat dieper in op ruzie tussen Tom Hardy en Charlize Theron

door Vertigo

Dat het niet boterde tussen hoofdrolspelers Tom Hardy en Charlize Theron op de set van George Millers Mad Max: Fury Road was al geweten en nu is The New York Times-journalist Kyle Buchanan er in zijn boek Blood, Sweat & Chrome: The Wild and True Story of ‘Mad Max: Fury Road dieper op ingegaan.

Volgens assistent-regisseur P.J. Voeten begon de ruzie nog voor de opnames waren begonnen en monteur J. Houston Yang voegt eraan toe dat Hardy en Theron duidelijk een hekel aan elkaar hadden. “Ze wilden elkaar niet aanraken of aankijken, tenzij de camera liep,” zegt hij.

Cameraman Mark Goellnicht vertelt dat de twee acteurs elkaar op een dag in de haren vlogen toen Hardy drie uur te laat aankwam op de set. Theron was al volledig getransformeerd in haar personage Furiosa en confronteerde haar tegenspeler.

“Ze begon hem de huid vol te schelden en zei: ‘Geef deze fucking klootzak een boete van 100.000 dollar voor elke minuut dat hij de crew heeft laten wachten. Je hebt helemaal geen respect!'” zegt Goellnicht. “Ze had gelijk.”

“Tom Hardy stapte op Charlize Theron af en zei: ‘Wat heb je tegen me gezegd?'” vervolgt de cameraman. “Hij was vrij agressief. Ze voelde zich bedreigd en dat was een kantelmoment.”

Theron reageert dat ze haar gedrag niet wil goedpraten, maar dat het een lastige shoot was. “Ik denk niet dat ik helder van geest was,” zegt ze. “Ik probeerde te overleven en was doodsbang. Tom en ik schermden onszelf af in plaats van eerlijk toe te geven dat we allebei bang waren en lief voor elkaar te zijn.”

“We maakten ruzie of negeerden elkaar en de crew moest het bekopen,” vervolgt ze. “Het was vreselijk. We hadden dat niet mogen doen.”

Ook Hardy geeft toe dat hij niet wist waar hij aan begonnen was. “Zowel ik als Charlize stonden enorm onder druk,” zegt hij. “Ze had een betere en misschien meer ervaren partner nodig. Nu ik ouder en lelijker ben, zou ik die kunnen zijn.”

Wat scenarist Kelly Marcel betreft, botste het tussen Hardy en Theron omdat ze andere karakters hebben. “Tom is heel fysiek, chaotisch en probeert allerlei dingen uit,” zegt ze. “Charlize is heel intellectueel en consistent in de manier waarop ze een personage aanpakt.”

“Ze zijn allebei heel sterke acteurs, maar hebben volledig verschillende manieren van werken,” vervolgt ze. “Dat is vreemd genoeg ook waarom de film werkt. Je ziet hun conflict op het scherm.”

Bron: IndieWire