Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

19.08.2019

The Hunt-regisseur openhartig over uitstel na schietpartijen in de VS

door Vertigo

Craig Zobels The Hunt, een thriller waarin naar verluidt Amerikaanse democraten jacht maken op hun republikeinse tegenhangers, zou normaal volgende maand in de VS verschijnen, maar werd uitgesteld na de schietpartijen in El Paso en Dayton.

“Als ik dacht dat de film tot geweld kon aanzetten, had ik hem niet gemaakt,” schreef Zobel in een e-mail-interview met Variety. “De bedoeling was om beide kanten in hun hemd te zetten. We wilden de kijkers entertainen en eenmaken, niet op stang jagen en verdelen. Het is aan hen om te beslissen wat ze uit de film afleiden.”

“Na de vreselijke en hartverscheurende gebeurtenissen in El Paso en Dayton begonnen we onmiddellijk na te denken over de timing van de bioscooprelease,” vervolgt hij. “Eenmaal er verkeerde veronderstellingen werden gemaakt over de inhoud en de bedoeling van de film, schaarde ik mij achter de beslissing om naar een andere datum uit te wijken.”

“Ik wou een leuke actiethriller maken waarin de draak gestoken werd met onze neiging om de ideeën van mensen te vereenzelvigen met het ’team’ waartoe ze behoren en hen vervolgens de volle laag te geven. Zo’n bevooroordeeld gedrag is één van de relevantste problemen van onze tijd.”

“Hopelijk zet heel deze situatie mensen aan het denken over hoe het zover is kunnen komen en waarom we niet naar elkaar willen luisteren,” besluit hij. “Als ik geluk heb, gaat iemand zich afvragen hoe het nu verder moet.”

Bron: IndieWire

Lees meer over: