Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

19.08.2019

Is de director’s cut van Midsommar beter dan de bioscoopversie?

door Vertigo

Afgelopen weekend stelde regisseur Ari Aster de director’s cut van zijn horrorfilm Midsommar voor in New York, amper twee maanden na de bioscooprelease.

De nieuwe versie is 171 minuten lang, 24 meer dan het origineel, en is volgens IndieWire een rijkere, donkerdere en betere kijkervaring geworden.

Het extra beeldmateriaal dient vooral om de personages Dani (Florence Pugh) en Christian (Jack Reynor) verder uit te diepen en meer details over de rituelen van het Zweedse dorpje waarin de film zich afspeelt te onthullen.

Zo nodigt Dani deze keer zichzelf niet uit om mee te gaan naar Zweden, maar wordt ze gepusht door Christian. De twee hebben later een luidruchtige ruzie die het origineel niet heeft gehaald.

Eén volledig nieuwe scène van 10 tot 15 minuten speelt zich in tegenstelling tot de rest van de film ’s nachts af en draait rond een jongetje dat net niet verdronken wordt als offer.

Volgens Bloody Disgusting vliegt de film ondanks de uitgebreidere speelduur sneller voorbij dan de bioscoopversie en mocht Asters visie eigenlijk nooit aan banden gelegd worden.

Bron: IndieWire, Bloody Disgusting

Lees meer over: