Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

12.06.2022

The Batman-regisseur Matt Reeves onthult Ben Afflecks afgevoerde solofilmplannen

door Vertigo

Regisseur Matt Reeves was niet de eerste keuze voor The Batman. In eerste instantie vroeg Warner Bros. aan Ben Affleck – die het personage vertolkte in de Zack Snyder-films – om het scenario en de regie van een Batman-solofilm op zich te nemen. Dat was een heel andere film geworden, aldus Reeves, die het script las voor hij een heel andere richting uitging.

“De film bouwde voort op Bens versie van het personage”, zegt Reeves. “Het bevatte een aaneenschakeling van actiescenes, een beetje zoals een James Bond-film. Voor heel wat filmmakers zou dat een spannend project zijn geweest, maar niet voor mij. Als filmmaker had ik er geen voeling mee.”

In Afflecks versie van The Batman was Deathstroke, die al kort opdook op het einde van Justice League, de slechterik geweest. Hij zou het op Bruce Wayne gemunt hebben omdat hij de miljonair verantwoordelijk achtte voor iets dat hem overkwam.

Eerder al had cameraman Robert Richardson laten vallen dat Arkham Asylum, waar Gothams grootste criminelen opgesloten zitten, een belangrijke locatie was in het script.

Afflecks Batman keert wel nog een (laatste?) keer terug als Batman in The Flash, samen met een van zijn voorgangers Michael Keaton. De DC-film werd al meermaals uitgesteld, maar komt in 2023 in de zalen.

Bron: The Playlist

Lees meer over: