Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

01.08.2019

The Babadook-regisseuse en Venetië-jurylid is teleurgesteld wegens gebrek aan vrouwen in competitie

door Vertigo

The Nightingale van Jennifer Kent (The Babadook) was vorig jaar de enige film van een vrouwelijke regisseur die geselecteerd werd voor de officiële competitie in Venetië. Kent keert dit jaar terug naar het festival als jurylid en is teleurgesteld dat er maar twee vrouwen meedingen naar de Gouden Leeuw, namelijk Shannon Murphy (Babyteeth) en Haifaa al-Mansour (The Perfect Candidate).

“Dat is een probleem,” zegt Kent. “Ik had echt gehoopt op meer. Er zijn een aantal ongelooflijke regisseuses wiens werk op grote festivals moet vertoond worden en die dezelfde kansen moeten krijgen als mannen. Het is trouwens belangrijk dat er een vrouw in de jury zit. Ik vraag me soms af of The Nightingale anders werd bekeken omdat hij door een vrouw werd geregisseerd. We kunnen er niet aan ontsnappen, maar wat doe je eraan?”

“Als regisseuse kan je enkel verhalen blijven vertellen waar je in gelooft,” besluit ze, “en ik moedig jonge vrouwen aan om te geloven in zichzelf en de mogelijkheid dat hun films zullen gemaakt en gezien worden. We hebben hen nodig.”

Bron: IndieWire