Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

01.08.2019

Animatieteam originele The Lion King niet te spreken over remake

door Vertigo

Jon Favreau’s The Lion King-remake is een hit aan de box-office, maar zorgt voor wrevel bij enkele animatoren van het origineel. Volgens een anonieme bron geldt dat voor alle nieuwe versies van Disney-klassiekers. “Misschien zou het anders zijn als we er iets van royalties aan overhielden,” klinkt het.

David Stephan werkte aan het ontwerp van de hyena’s en de Circle of Life-scène van de tekenfilm en zei: “Als je een peiling deed bij de crew van het origineel zouden de meesten zeggen: ‘Waarom? Was dat nu echt nodig? Het doet eigenlijk een beetje pijn.”

“Het is best triestig dat de aandeelhouder tegenwoordig beslissen welke films er gemaakt worden,” vervolgt hij. “Disney probeert niet meer te verbergen dat ze gewoon geld willen verdienen. Als artiest is dat heel teleurstellend, aangezien de studio oorspronkelijk op originaliteit en kunst gefundeerd was.”

Hij voegt eraan toe dat de fotorealistische CGI het unieke en vindingrijke karakter van het origineel tenietdoet en vloekt met de liedjes en pratende dieren.

“Het haalde mij uit het verhaal,” zegt hij, “vooral wat kleine Simba betreft. Hij was gewoon te echt en de manier waarop hij praatte kwam heel goedkoop over. Ik denk dat het te vroeg was voor een remake.”

“Hoe komt het dat de apen in Planet of the Apes er veel levendiger uitzien dan de dieren in The Lion King?” vervolgt hij. “Ze hadden geen gezichtsuitdrukking omdat ze er zo realistisch mogelijk moesten uitzien. Dat deed afbreuk aan de film.”

Bron: IndieWire

Lees meer over: