Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

12.09.2021

The Accountant-regisseur Gavin O’Connor onthult wat zijn Suicide Squad-sequel de das omdeed

door Vertigo

Voordat James Gunn met The Suicide Squad aan de slag ging, werd scenarist-regisseur Gavin O’Connor (The Accountant) gevraagd om een vervolg op David Ayers Suicide Squad te schrijven. O’Connor kreeg de opdracht om er iets ernstigs van te maken, maar zegt dat DC achteraf van mening veranderde.

“Ik tekende een deal om een script te schrijven en DC wist waar ik mee bezig was,” zegt O’Connor in The Playlist Podcast. “Wat films van zo’n niveau met zo’n budget betreft, begint niemand te schrijven zonder aan de studio uit te leggen wat de bedoeling is. Iedereen zat op dezelfde golflengte.”

Toen het script bijna af was, onderging DC echter een wissel aan de top. “Plots moest de film een komedie worden,” zegt O’Connor. “Ik zei dat ik geen komedie aan het schrijven was. Het was wel een leuke film, maar hij zat niet boordevol grappen. De nieuwe studiobonzen wilden een andere film dan degene die ik aan het schrijven was.”

O’Connor keerde het project uiteindelijk de rug toe en heeft The Suicide Squad niet gezien. “Het interesseert me eerlijk gezegd niet,” zegt hij en voegt eraan toe dat hij ook geen andere superheldenfilm wil maken. “Ik doe gewoon mijn eigen ding.”

Bron: The Playlist

Lees meer over: