Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

12.09.2021

Richard Linklater geeft updates over nieuwe Ethan Hawke- samenwerking en nieuwe animatiefilm

door Vertigo

Ethan Hawke zei onlangs dat hij samen met zijn Before Sunrise– en Boyhood-regisseur Richard Linklater aan een film over het transcendentalisme werkte, een filosofische stroming uit de 19e eeuw die het onder meer opnam voor burger- en vrouwenrechten. Nu heeft Linklater meer info over het project onthuld.

“Ik werk er al aan sinds 1989,” zegt de regisseur en voegt eraan toe dat hij de Amerikaanse geschiedkundige Robert D. Richardson heeft gekend. Hij schreef een biografie over Ralph Waldo Emerson, de leider van de transcendentalisten.

“Er is veel academisch onderzoek over het transcendentalisme,” vervolgt Linklater. “Veel vrouwen uit die periode werden over het hoofd gezien. Het is moeilijk om een film te maken over historische figuren zonder militaire of politieke carrière, maar ik wil er graag één maken over ideeën die zich afspeelt in de jaren 1840 of 1850.”

De regisseur overweegt echter ook om het project uit te breiden tot een tv-reeks, omdat er zoveel materiaal over de transcendentalisten is. “Het is overweldigend,” zegt hij.

Verder geeft Linklater een update over Apollo 10½, een animatiefilm voor Netflix over de eerste maanlanding, die geïnspireerd is door de jeugd van de regisseur in Texas.

“Ik ben al sinds het begin van de coronacrisis bezig met de postproductie en de film zal volgens mij begin 2022 verschijnen,” zegt Linklater.

Bron: IndieWire