Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

02.05.2020

Texaanse bioscopen gaan weer open onder strenge maatregelen

door Vertigo

In Texas mogen sinds 1 mei de bioscopen weer open en twee filialen van de groep EVO Entertainment verwelkomen vanaf maandag 4 mei opnieuw publiek.

Bezoekers zullen bij het binnenkomen gecontroleerd worden op koorts en gevraagd worden of iemand in hun huis de afgelopen veertien dagen griepsymptomen heeft vertoond.

Op 2 mei heropenen ook drie filialen van de groep Santikos Entertainment. Net als in de twee EVO-bioscopen zal fysiek contact zoveel mogelijk worden vermeden en zal het personeel mondmaskers en handschoenen dragen.

Daarnaast zullen beide bedrijven rekening houden met social distancing door groepen op ruim anderhalve meter van elkaar te plaatsen en één op twee rijen leeg te laten. De ticketprijzen zullen tijdelijk verlaagd worden naar vijf dollar per stuk.

Bij EVO staan klassiekers als The Goonies, recente releases als Sonic the Hedgehog en plaatselijke favorieten als American Sniper op het programma.

Santikos kiest voor Trolls World Tour, die tot nu toe enkel in drive-ins liep, en films waarvan de bioscooprelease werd ingekort door de coronacrisis zoals The Hunt. Omdat Santikos vooral op Latijns-Amerikanen is gericht, wordt ook Selena met Jennifer Lopez vertoond.

Volgens Santikos-CEO Tim Handren werd tot nu toe twintig procent van de beschikbare tickets verkocht, maar is het hem minder om inkomsten en meer om het psychologische aspect te doen. “Bioscopen bieden escapisme aan,” zegt hij. “Daar gaan we voor zorgen.”

Bron: Variety

Lees meer over: