Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

10.11.2018

Terry Gilliam ligt niet wakker van gemengde The Man Who Killed Don Quixote-kritiek

door Vertigo

Na 25 jaar ellende achter de schermen zag Terry Gilliams The Man Who Killed Don Quixote eindelijk het levenslicht. Het resultaat viel niet bij alle critici in de smaak, maar de regisseur laat dat niet aan zijn hart komen.

Hij weet dat de meningen over zijn films verdeeld zijn en beweert dat zelfs bij zijn klassieker Brazil de helft van het publiek steevast de zaal verliet. “Het verrast mij niet,” zei hij over de Don Quixote-recensies.

“Ik weet dat sommige mensen mijn films meer op prijs stellen dan andere. Je moet op een bepaalde manier naar het leven en naar de wereld kijken om de rit met mij uit te zitten.”

“Mensen met veel verbeelding reageren vaak positief,” vervolgde hij. “Muzikanten en andere creatievelingen vinden bijna stuk voor stuk alles wat ik doe goed. Ook kinderen gaan erin mee, vooral wat Don Quixote betreft.”

Ook vindt hij dat de pers de films in kwestie niet altijd goed begrijpt. “Ik heb niks tegen een negatieve recensie als ze over de film gaat die ik gemaakt heb,” zei hij. “Soms zitten critici er echter naast en weet ik niet wat ze zogezegd gezien hebben. Vele zijn gewoon lui of niet in staat om een duidelijke gedachte te formuleren, dus kopiëren ze bestaande recensies. Daar heb ik een hekel aan.”

Bron: IndieWire