Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

02.06.2018

Taika Waititi begint opnames WO II-satire met reeks Hitler-beledigingen

door Vertigo

De prettig gestoorde regisseur Taika Waititi (What We Do in the ShadowsThor: Ragnarok) is begonnen met de opnames van zijn nieuwe film Jojo Rabbit, een satirische blik op de Tweede Wereldoorlog. Waititi zelf speelt Adolf Hitler, het ingebeelde vriendje van een Duitse jongen (nieuwkomer Roman Griffin).

“Ik kan niet wachten om mijn oorlogssatire te beginnen draaien,” zei Waititi vooraf. “We hebben een ongelooflijke cast samengesteld en ik ben dolenthousiast om eindelijk te kunnen lachen met Nazi’s en hun ideeën. De film gaat heel wat racisten kwaad maken en daar ben ik heel blij om.”

Later stuurde Waititi de volgende tweet de wereld in:

De film volgt Griffins personage, zoon van een alleenstaande moeder (Scarlett Johansson), en zijn ontmoeting met een meisje (Thomasin McKenzie) die zijn hele wereldbeeld verandert. Sam Rockwell zal een Nazi-officier spelen en Rebel Wilson maakt ook deel uit van de cast.

In 2012 stond Waititi’s script op de Hollywood-blacklist, een jaarlijks overzicht van de beste onverfilmde scenario’s. “Ik wilde een antwoord geven op de vraag wie de grootste held is van een eenzame jongen, zijn vader in principe,” zei Waititi. Zijn Hitler zou afwijken van de historische figuur die we kennen en haten, maar een beetje gek, charmant en kinderlijk naïef zijn.

Bron: /Film

Lees meer over: