Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

02.06.2018

Hotel Artemis krijgt coole retrotrailer en hoofdactrice Jodie Foster wordt bewierrookt

door Vertigo

Jodie Foster is min of meer met pensioen, maar aanvaardde toch een rol in Hotel Artemis, het regiedebuut van Iron Man 3-schrijver Drew Pearce. De actrice speelt de hoofdverpleegster van een ziekenhuis voor criminelen dat op een nacht zwaar onder vuur komt te liggen. “Haar personage heeft een haast symbiotische band met het hotel,” zei Pearce. “Ze schuilt er van een een 25-jaar oud trauma dat haar leven overhoop gooide.”

Pearce was enorm onder de indruk van Foster. “Jodie is altijd de slimste persoon in de groep,” zei hij, “en dat was heel intimiderend voor een debuterend regisseur. Ze heeft op tien keer meer filmsets gestaan dan ik ooit zal doen. Daarbij was dit haar eerste rol in lange tijd, aangezien ze haar projecten heel zorgvuldig kiest.”

Een nieuwe trailer voor de film liet zich inspireren door een reclamespot voor Robert Altmans Nashville. De tien voornaamste personages worden geïntroduceerd, alsook de acteurs die hen vertolken. Naast Foster bestaat de cast uit Sterling K. Brown, Bryan Tyree Henry, Kenneth Choi, Charlie Day, Sofia Boutella, Zachary Quinto, Jeff Goldblum, Jenny Slate en Dave Bautista.

Bron: EW