Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

07.12.2017

Studio stuurt vreemd object naar critici die hun nieuwe release maar niks vonden

door Vertigo

Bij de indiestudio Bleecker Street hebben ze blijkbaar gevoel voor humor. Critici die hun film The Man Who Invented Christmas niet goed vonden, kregen een pakketje met steenkool opgestuurd. Daarmee volgt de studio een Amerikaanse kersttraditie waarbij stoute kinderen steenkool in plaats van cadeaus krijgen van de kerstman.

Nochtans was de pers niet zo negatief over het drama met Dan Stevens en Christopher Plummer. Toch is het een mooi gebaar, want voor elk verstuurd pakje doneert de studio ook een bedrag aan de daklozenopvang Bowery Mission.

Bij het stukje steenkool komt ook een kaartje: “We vinden het jammer dat onze film jullie hart niet kon verwarmen. Om de kerstgedachte levend te houden, schenken wij dan maar een donatie aan Bowery Mission in uw naam. We wensen jullie nog veel geluk en een prettige kerstperiode.”

The Man Who Invented Christmas gaat over de periode van zes weken waarin Charles Dickens zijn klassieker A Christmas Carol schreef. Dickens had toen net drie slecht onthaalde boeken geschreven en alle grote uitgevers weigerden zijn kerstverhaal.

Bron: IndieWire