Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

07.12.2017

Eerste Phantom Thread-reacties zijn laaiend

door Vertigo

Vanwege het reviewembargo mogen critici nog geen volledige recensies van Phantom Thread publiceren, maar de film wordt wel kort besproken in verschillende eindejaarslijstjes. Die eerste reacties maken duidelijk dat Paul Thomas Anderson een van de beste films van het jaar afleverde.

Vanity Fair beschrijft de film als “een perverse romantische komedie en een ondeugende ode aan de compromissen en ruzies die bij een relatie horen”.

Volgens Vogue is het drama een bewijs van Andersons uitzonderlijk talent: “Deze stille, sombere en fascinerende film herinnert eraan dat hij een soort van alchemist-regisseur is die van een simpele ontbijtscène een instant-klassieker kan maken.”

Hoofdacteur Daniel Day-Lewis kondigde eerder al aan dat dit zijn laatste rol was. “Als dat echt zo is, dan stopt hij op een hoogtepunt”, aldus IndieWire.

Vulture vindt ook zijn medespeelster Vicky Krieps fantastisch: “Het hart van de film zit in haar vertolking van de ontwapenend eerlijke serveerster Alma. Zij is onbeschrijfelijk ontroerend.”

“Ik heb de film nog maar één keer gezien en hij zal zeker zijn minpunten hebben. Ik kijk er naar uit om hem nog tientallen keren opnieuw te bekijken, tot ik ze allemaal gevonden heb”, besloot The New York Times.

Op Twitter beschreef Baby Driver-regisseur Edgar Wright de film tenslotte als “donker en kinky”.

Bron: IndieWire