Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

17.02.2018

Steven Spielberg staat open voor Ready Player One-sequel

door Vertigo

Op 28 maart komt Ready Player One in de Belgische zalen. Steven Spielberg baseerde zijn sciencefictionfilm op de gelijknamige roman van Ernest Cline. Die verklapte al dat hij zin heeft om een hele boekenreeks rond het verhaal uit te bouwen:

“Ik heb altijd met de gedachte gespeeld om meerde boeken te schrijven als het eerste goed zou verkopen. Ik had er echter nooit van durven dromen dat Ready Player One verfilmd zou worden. Toen ik dat hoorde, ben ik meteen aan een vervolg begonnen, Ready Player Two. Ik wil het af hebben voor de film uitkomt. Als die het goed doet, zullen ze wel een sequel willen maken.”

Cline hoopt ook dat Spielberg terug in de regiestoel wilt kruipen voor een eventuele sequel: “Hij heeft de lat heel hoog gelegd, dus het zal niet makkelijk zijn voor wie het van hem overneemt. Anderzijds heeft hij wel al het pad geëffend voor een opvolger. Toch hoop ik dat hij de sequel zelf zal regisseren. Ik sprak hem er al over aan, maar hij wilde zich eerst focussen op deze film. Hij staat er echter wel voor open. Zeker als het publiek even dol is op Ready Player One als op Jurassic Park. Daarvan regisseerde hij de sequel ook.”

Bron: Premiere