Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

25.11.2021

Steven Spielberg openhartig over ontstaan en thema’s West Side Story-verfilming

door Vertigo

Steven Spielberg heeft in een West Side Story-featurette onthuld waarom hij een nieuwe verfilming van de Broadway-musical voor zijn rekening nam.

West Side Story gaat over twee geliefden, Tony en Maria (Ansel Elgort en Rachel Zegler), die verwikkeld raken in een bendeoorlog tussen de Puerto Ricaanse Sharks en de witte Jets. Het verhaal is gebaseerd op William Shakespeares Romeo and Juliet.

In de featurette vertelt Spielberg dat hij op zoek was naar de juiste musical om te verfilmen en teruggreep naar zijn kindertijd.

“Ik was tien jaar oud toen ik voor het eerst naar het West Side Story-album luisterde en het is me altijd bijgebleven,” zegt de regisseur. “Het was mijn droom om West Side Story te verfilmen en ik beloofde aan mezelf dat ik het zou doen. Nu ben ik erin geslaagd.”

Volgens Spielberg is het thema van de film, verdeeldheid tussen mensen met verschillende etnische achtergronden, tijdloos en relevanter dan ooit. De regisseur hoopt dat West Side Story positieve verandering zal teweegbrengen.

“Het verhaal is heel oprecht en raakt elke generatie,” zegt Spielberg. “Liefde dicht elke kloof. West Side Story is tijdloos in die zin dat we zo vaak mogelijk aan het verhaal moeten herinnerd worden.”

Bron: /Film