Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

25.11.2021

Bruce Campbell teaset hoe Evil Dead Rise zich onderscheidt van zijn voorgangers

door Vertigo

Producent Bruce Campbell heeft verteld hoe Evil Dead Rise, het vijfde deel in de Evil Dead-reeks, zich onderscheidt van zijn voorgangers. De film wordt geregisseerd door Lee Cronin (The Hole in the Ground).

Evil Dead Rise gaat over een vrouw genaamd Beth (Lily Sullivan) die een bezoek brengt aan haar oudere zus Ellie (Alyssa Sutherland). Zij is een alleenstaande moeder van drie kinderen en woont in een klein appartement in Los Angeles. De twee zussen ontdekken een mysterieus boek dat een gevecht met demonen ontketent.

Het boek in kwestie is het Necronomicon Ex-Mortis uit de vorige Evil Dead-films. “Het wordt voortdurend doorgegeven,” zegt Campbell. “Mensen willen ervan af en proberen het tevergeefs te verbranden of vernietigen.”

“Dus duikt het iedere keer weer op en Evil Dead Rise is een nieuw verhaal over wat er gebeurt als het bij een bepaalde groep mensen terechtkomt,” vervolgt hij.

Campbell voegt eraan toe dat Beth en Ellie op het einde van de film niet meer dezelfde zijn. “Ze zitten in zak en as,” zegt hij. “De hele familie is vernietigd, aangezien broers, zussen, zonen en dochters worden bezeten door demonen.”

Volgens Campbell maakt het familie-aspect Evil Dead Rise een unieke aflevering in de franchise. “Je bezeten broers of zussen vermoorden is nog moeilijker en hartverscheurender dan je vrienden vermoorden, zoals in de originele Evil Dead,” zegt hij.

Bron: /Film

Lees meer over: