Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

08.05.2018

Steven Soderbergh produceert derde Bill & Ted-film met Alex Winter en Keanu Reeves

door Vertigo

De fans hebben er 27 jaar op moeten wachten, maar eindelijk komt er een derde Bill & Ted-film. Alex Winter en Keanu Reeves kruipen na Bill & Ted’s Excellent Adventure en Bill & Ted’s Bogus Journey terug in de huid van de titelpersonages voor Bill & Ted Face the Music. Momenteel wordt er in Cannes gezocht naar internationale distributeurs. MGM zal de sequel uitbrengen in de Verenigde Staten.

De film werd net zoals de eerste twee delen geschreven door Chris Matheson en Ed Solomon en zal geregisseerd worden door Dean Parisot (Galaxy Quest). Steven Soderbergh treedt op als een van de executive producers. “We zijn enorm blij dat de hele groep weer samen is,” zeiden Winter en Reeves. “Met Parisot erbij zijn we het gedroomde team.”

Het viertal van Winter, Reeves, Matheson en Solomon begon in 2007 al te praten over een vervolg, maar pas nu hebben ze volgens Solomon iets gevonden waar ze allemaal achter staan.

In deel drie zullen de tijdreizende metalfans Bill (Winter) en Ted (Reeves) voorbij de veertig zijn en elk een gezin hebben. Een figuur uit de toekomst spoort hen aan om de mensheid te redden door voor een keer een goed nummer te schrijven met hun band. Dus duiken ze samen met hun dochters terug in hun telefooncel/tijdmachine om inspiratie op te doen in het verleden.

Bron: IndieWire