Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

19.03.2021

Steven Soderbergh en andere Oscarproducenten onthullen details corona-editie

door Vertigo

De Oscaruitreiking van 2021 zal er door de coronacrisis drastisch anders uitzien. In een brief aan de genomineerden hebben de producenten van de ceremonie, waaronder Steven Soderbergh, tekst en uitleg bij de wijzigingen gegeven.

Alle genomineerden worden samen met één gast verwacht in Union Station te Los Angeles, waar het grootste deel van de ceremonie zal doorgaan. Wie er niet kan of wil bij zijn en een Oscar wint, mag geen ontvangstspeech geven vanop afstand.

De producenten behandelen Union Station als een filmset en er zullen ter plaatse coronatests afgenomen worden. Er zullen verschillende instructies zijn voor mensen die speciaal naar Los Angeles reizen en mensen die in de stad wonen.

Het Dolby Theatre, waar de Oscaruitreiking normaal doorgaat, zal gebruikt worden voor andere delen van de ceremonie. Mogelijk gaat het om de opvoeringen van de songs die voor Beste Originele Nummer genomineerd zijn.

Soderbergh en zijn collega’s vragen ook aan de genomineerden om zich niet casual te kleden. Mogelijk verwijzen ze naar acteur Jason Sudeikis die een Golden Globe won voor de reeks Ted Lasso en tijdens zijn Zoom-ontvangstspeech een hoodie droeg.

De genomineerden worden ook gevraagd om zich vooraf kort te laten interviewen over het thema van de show, Stories Matter. Daarmee willen de producenten de kracht van verhalen en films in het bijzonder in de bloemetjes zetten.

Bron: Deadline

Lees meer over: