Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

19.03.2021

Sharon Stone onthult raad om met een tegenspeler te slapen & andere seksistische incidenten

door Vertigo

Actrice Sharon Stone heeft in haar memoires The Beauty of Living Twice onthuld dat ze ooit van een producent het advies kreeg om met haar mannelijke tegenspeler naar bed te gaan zodat ze een betere band zouden hebben op het scherm.

Volgens Stone stonden de producenten erop om haar tegenspeler te casten, ook al slaagde hij er tijdens een cameratest niet in om een volledige scène te spelen.

“De producenten leken te redeneren dat hij een betere acteur zou worden als ik hem zou neuken,” schrijft Stone. “Niemand is zo goed in bed. Ze hadden beter een getalenteerde acteur gecast die zijn tekst kon onthouden.”

“Ik dacht bij mezelf dat ze hem dan maar zelf moesten neuken en mij er verder niet bij betrekken,” vervolgt ze. “Mijn job was acteren en dat heb ik ook gezegd. Bijgevolg werd ik bestempeld als moeilijk om mee samen te werken.”

Stone schrijft ook dat ze door een voormalige manager werd verteld dat niemand haar ooit zou casten omdat ze niet fuckable was.

Daarnaast werkte de actrice samen met een regisseur die geen scènes met haar wilde draaien omdat ze weigerde op zijn schoot te komen zitten voor regieaanwijzingen. Volgens Stone ondernam de studio niets.

Hoewel Stone eerder met regisseur Paul Verhoeven aan Total Recall samenwerkte, schrijft ze dat het veel moeite kostte om een rol in thriller Basic Instinct te bemachtigen.

Zo moest haar manager in het bureau van de casting director inbreken om een kopie van het script te bemachtigen en belde hij Verhoeven vervolgens zeven of acht maanden lang elke dag op met de vraag of ze een cameratest mocht doen.

Dat zag Basic Instinct-acteur Michael Douglas echter niet zitten. “Ik was niemand in vergelijking met hem en Basic Instinct was een heel riskante film,” schrijft Stone. “Dus heeft Paul een cameratest met me gedaan.”

Pas nadat de rol aan twaalf andere actrices werd aangeboden, die hem stuk voor stuk afsloegen, ging Douglas akkoord. Volgens Stone is ze ondertussen goed met hem bevriend en heeft ze veel van hem geleerd.

De actrice blikt ook terug op de beruchte Basic Instinct-scène waarin haar personage onthult dat ze geen ondergoed aanheeft. “Ik zag de scène voor het eerst in een zaal vol agents en advocaten, waarvan het merendeel niets met de film te maken had,” schrijft Stone.

“Tijdens de opnames werd me verteld dat niemand mijn vagina zou zien, maar dat ik mijn slipje moest uitdoen omdat het licht erdoor werd weerkaatst,” vervolgt ze.

Toen Stone zag dat haar vagina toch in beeld kwam, sloeg ze Verhoeven in het gezicht en belde ze haar advocaat. Hij vertelde haar dat ze de release van de film kon tegenhouden, maar dat wilde ze niet.

“Ik beslist om de scène in de film te laten omdat ze past bij het verhaal en mijn personage en omdat ik ze hoe dan ook heb gespeeld,” schrijft Stone. Verhoeven beweert dat de actrice sowieso op de hoogte was van wat er in de scène zou gebeuren.

Bron: Vanity Fair