Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

16.06.2020

Sterrencast en plotdetails nieuwe James Gray onthuld

door Vertigo

Na de onlangs aangekondigde Cate Blanchett hebben ook Robert De Niro, Anne Hathaway, Oscar Isaac en Donald Sutherland de cast van James Grays Armageddon Time vervoegd. Het project wordt binnenkort verkocht op de online filmbeurs van Cannes.

Armageddon Time wordt beschreven als een coming-of-age verhaal over Grays overstap van een openbare naar een privéschool en de impact op hem en één van zijn vrienden die hij moest achterlaten.

“Na de immense, eenzame en donkere leegte van Ad Astra wilde ik iets maken over menselijke emoties en interacties vol warmte en tederheid,” zegt Gray.

De regisseur vertelde eerder dat Donald Trump naar dezelfde privéschool ging en zijn vader Fred Trump ooit in de raad van bestuur zat.

“De film gaat ook over de verdeeldheid in de Verenigde Staten wat sociale klasse en etniciteit betreft,” zegt Gray. “Ik heb het script maanden geleden geschreven, maar de thema’s zijn plots weer heel actueel.”

“Zelf heb ik veel geluk had,” vervolgt hij. “Ik kom uit een arbeidersgezin en mijn ouders waren helemaal niet rijk. Ze hebben er alles aan gedaan om mij naar een privéschool te sturen. Dat heeft mijn leven gered, maar heeft mij ook racisme en antisemitisme leren kennen.”

Bron: Deadline